Počela je online Škola građanskog obrazovanja

 



Projekat  koji  finansira U.S Embassy Podgorica u Podgorici, a sprovodi Crnogorsko-američko udruženje studenata (MAYAA) održalo je, putem platforme Zoom,  prvi  čas Škole građanskog obrazovanja. 

Škola građanskog obrazovanja okuplja mlade iz svih regija Crne Gore, trajaće do 4. decembra a odvijaće se 2 puta sedmično u trajanju od 2h. Obuka za cilj ima podizanje svijesti o pravima i obavezama građana i o  mogućnostima  učestvovnja u procesu donošenja odluka.



Prvog dana škole učesnici su  imali priliku da se međusobno upoznaju i da se upoznaju sa temama, rasporedom i  pravilima. Polaznici će imati priliku da tokom trajanja obuke saznaju više o  borbi protiv korupcije, demokratiji i vladavini zakona, društvenom preduzetništvu, očuvanju životne sredine i ljudskim prava.

Pored redovnih predavača, radionice će voditi  predstavnici ključnih institucija, kako vladinog, tako i nevladinog sektora, od kojih će mladi imati štošta da nauče.  

Već na narednom predavanju govoriće Aleksandra Mudreša I Danilo Ajković na temu  “Uloga medija i novinara I njihov značaj za demokratsko društvo”.

Prisustvo na radionicama je obavezno, te će sertifikat dobiti oni učesnici koji ostvare minimalno 75% prisustva.


📝AMRABLE

Коментари